Hava trafiği ve hava kirliliği
Hava trafiği sürekli artıyor. ACI’ye (Uluslararası Havalimanları Konseyi) göre, Avrupa havalimanlarındaki yolcu trafiği 2017’de %8,5 arttı. Büyük ölçüde ucuz uçuşlardaki gelişmelere bağlı olan hava trafiğindeki bu büyüme, günümüzde daha az yoğun olmakla birlikte hızlı bir şekilde devam etmektedir. Havalimanının bulunduğu yerdeki ve havalimanı binalarının (oteller, ofis binaları…)

TEMAS ETMEK

Havalimanlarında partikül ve moleküler kirlilik
Havalimanlarındaki hava kirliliğinden sadece uçaklar sorumlu değil. Bu yerlerin etrafındaki karayolu trafiğinin yoğunluğu ve yolcu ve eşya yükleme operasyonlarını desteklemek için yerdeki otobüs ve kamyonlar da sıkıntının bir kısmını oluşturuyor.

Ana kirlilik kaynağı partikül yapıdadır: gazyağı ve dizel motorlarla çalışan jet motorlarının her ikisi de yanma emisyonlarında ince partiküller yayar. Diğer gaz halindeki kirleticiler de hava kalitesini ve sağlığını etkileyebilir: hidrokarbonlar, asetaldehitler, nitrojen oksitler (NO, NO2, NOx) ve aynı zamanda ozon. Binalarda diğer hava bozunma kaynakları eklenir: restoran alanlarından gelen kokular ve duman, çeşitli türlerde aldehitler.

Milyonlarca insanın nefes alma konforunu sağlayın
Aslında ortalamanın üzerinde bir hava kirliliği düzeyi sergileyen büyük havalimanları, hava emisyonlarını ve aynı zamanda iç mekan hava kalitesini azaltmak için çalışıyor.

Hava filtreleri ve enerji faturasının düzenlenmesi
Klima santralleri havalandırır ve çıplak gözle görülmeyen ince partikülleri (PM1, PM2.5, PM10) uzaklaştırmak için çalışır. Moleküler kontaminasyonu ortadan kaldırmak için aktif karbon filtreleri ile donatılabilirler.

× Nasıl Yardımcı Olabiliriz?